5. oktober 2016 – svetovni dan učiteljev

tujci

»S spoštovanjem se oziramo na naše sijajne učitelje, s hvaležnostjo pa na tiste, ki so se dotaknili naših človeških čustev. Kurikulum je nujnost, toda toplina je življenjsko potrebna rožam in otrokovi duši za njuno rast. »                                                                                                                        (Carl Gustav Jung)

UNESCO je 5. oktober kot svetovni dan učiteljev razglasil leta 1993. Dan učiteljev je priložnost, da jim izrazimo priznanje za njihovo bistveno in ključno vlogo, ki jo imajo pri izobraževanju in razvoju naše družbe. Letošnje praznovanje svetovnega dneva učiteljev bo potekalo tako, da bodo vlogo učiteljev prevzeli učenci.

Pri matematiki v osmem in devetem razredu me bosta nadomestila učenca Jurij in David.

In kaj ima matematika  s  socializacijo.

Veliko. Pomaga nam s pomočjo obdelave podatkov, grafikonov, tabel, diagramov prestaviti realno stanje, realno sliko. Anketo bomo izvedli tudi z učenci naše šole, ki so se v šolo vključili med šolanjem, torej so prišli iz druge države v slovenski sitem izobraževanja. Kakšne so prednosti in kakšne slabosti, kakšno so stiske in kje so našli svetlejše in boljše

Na šoli smo se odločili, da bomo na poseben način v letošnjem šolskem letu obeležili svetovni dan učiteljev.

Na ta dan sta naša učenca David in Jurij prevzela vlogo učitelja matematike namesto mene. Izbrala sta temo Tujci v Sloveniji. Pripravila sta predstavitev na temo Socialnega vključevanja tujcev v naše okolje. Pripravila sta anketne liste in anketno tabelo.

Anketa je bila javnega značaja. Zanima ju kaj veste o tujcih v Sloveniji. Podatke sta statistično obdelala in jih predstavila učencem pri matematiki. Učence sta tudi naučila, kako se izdeluje e-anketni vprašalnik in kako jih s pomočjo programov obdelamo v grafe in kakšno vlogo pri tem ima matematika. Morda nam bo ravno matematično znanje omogočilo razumeti podatke, ki jih nam dnevno posredujejo javna občila, mi pa jih bomo strnili in interpretirali. Tudi vi nam lahko z vašimi odgovori pri tem pomagate.

Izpolnjevali smo naslednjo anketo!

Pripravila sta .ppt predstavitve

Lahko si ogledate, do kakšnih rezultatov sta prišla.

DAN UČITELJEV, TUJCI V SLOVENIJI david diaprojekcija

Tujci v Sloveniji IN NA NAŠI ŠOLI-Jurij DIAPROJEKCIJA

Hvala obema akterjema Davidu in Juriju, za več kot odlično predstavitev in vsem sodelujočim učencem tujcem, ki so sodelovali v anketi.

zapisala Suzana Kranjec

(Skupno 163 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v aktualno. Zaznamek za trajno povezavo.